Historia – Sivu 5

2011 Pelitalo-hanke siirtyi vasta perustetun Verkkonuorisotyön valtakunnallinen kehittämiskeskuksen alaisuuteen, mutta yhteiselo ei ollut pitkäikäistä. Pelitalon toiminta päätettiin vakinaistaa vuonna 2011. Vuodesta 2012 alkaen kyseessä ei ollut enää projekti, vaan pelitoiminta oltiin saatu osaksi Nuorisoasiainkeskuksen päivittäistä toimintaa. Pelitalon elo Verken alaisuudessa päättyi Nuorisoasiainkeskus otti toiminnan taas siipiensä suojaan.

Vakinaistamisen yhteydessä Hannes Pasasesta, joka aiemmin Pelitalolla oli toiminut tiiminvetäjä, tehtiin Pelitalon esimies, ja lopulta vastaava tuottaja. Esimiespestiä koettiin tarvittavan, sillä olihan pelit toimintana vielä vakiintumaton ja tuntematon työympäristö.

Alusta alkaen Pelitalon toiminnassa on painotettu pelikulttuurin monipuolisuutta. Pelinkehitys, turnaus- ja tapahtumanjärjestys sekä monipuolinen pelaaminen on ollut osa toimintaa historian havinoista alkaen. Nuoret ovat muun muassa tutustuneet indiepeleihin ja olleet mukana suomalaisten tuoreiden pelien betatestauksessa.

Tässäkin vaiheessa moni virastossa katsoi pelitoimintaa pitkälti pahalla silmällä. Esimerkiksi Hapen tiedotuksen kannalta on ollut ongelma, koska “kaikki muu Hapen toiminta on kulttuurista nuorisotyötä, paitsi Pelitalon toiminta. Nehän vaan siellä pelaa.”

« EdellinenSeuraava »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *