Historia – Sivu 4

Vuonna 2009 Pelitalolla lähdettiin suunnittelemaan pelitoiminnan laajentamista myös muille nuorisotaloille. Tekniseksi asiantuntijaksi mm. verkko- ja palvelininfrastruktuurin pariin palkattiin tuntityöläisiksi Jani “FoggeR” Malino ja ohjelma- sekä skriptipuolelle Jani “Zachu” Korhonen. Vuosien 2009 ja 2010 vaihteessa Pasilan ja Arabian nuorisotaloille hankittiin molempiin viisi uutta tietokonetta, ja Pelitalonkin tietokonemäärää kasvatettiin kolmeenkymmeneen. Kunnia Pelitalon ensimmäisestä sivutoimipisteestä meni Pasilan nuorisotalolle.

Etäpistetoiminta alkoi kuitenkin hieman rosoisesti, kun tällöin käytössä ollut kahvilajärjestelmä Smartlaunch, tai oikeammin sen jonotusosio, ei taipunutkaan useampaan toimipisteeseen, vaikka muutoin järjestelmä toimi hyvin. Kun käyttäjä Pasilassa odotti tietokonetta, hänelle saatettiin tarjota vapaata konetta Sörnäisistä. Ei siis hyvä. Myös tietokoneiden ylläpidon määrä tuplautui, kun tietokoneita oli nyt kahta sarjaa – vanhoja ja uusia.

Jani Korhosen pääasialliseksi tehtäväksi nousi jonotusjärjestelmän kehittäminen. Kun etäpistekohtainen jonotus oltiin saatu valmiiksi, huomattiin järjestelmässä monia laajennusmahdollisuuksia myös muihin nuorisotyötä helpottaviin toiminnallisuuksiin. Tämä myöhemmin PISA:ksi ristitty järjestelmä on siitä lähtien laajentunut ja automatisoitunut enemmän ja enemmän jättäen muille työntekijöille enemmän aikaa keskittyä toiminnan ohjaamiseen.

“Haasteista, byrokratiasta, järjestelmän vastustuksesta ja epätoivon hetkistä huolimatta, kun homma on nuorista lähtöistä, niin se palkitsee lopuksi.” – Sebastian Sihvola

« EdellinenSeuraava »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *