Historia – Sivu 3

Vuosi 2008 toi mukanaan uusia tuulia, kun Sörnäisiin kaavailtiin suurta nuorten toimintakeskusta. Pelitalolla ei oltu saatu vielä oviakaan auki, kun kutsu uusiin tiloihin tuli. Nykyiseen Toimintakeskus Happeen varattiin Pelitalolle oma toimitila, joka remontoitiin Pelitalon tarpeisiin sopiviksi. Pelitalo avasi ovensa vielä samana vuonna, kesällä 2008, ja Pelitalolle palkattiin tekniseksi nuoriso-ohjaajaksi Juho Iso-Markku.

Kun vuonna 2008 Pelitalolla ostettiin ja kehitettiin toimintaan soveltuvia järjestelmiä ja pelejä ja saatiin toiminta aloitettua, vuosi 2009 oli taas Pelitalon toiminnassa vyön kiristämisen aikaa. Molemmat nuoriso-ohjaajat oltiin kaapattu muihin Toimintakeskuksen työtehtäviin, eikä Pelitalolla ollut työresursseja pyörittää omaa toimintaansa. Pelitalolla työskenteli tällöin suunnittelija ja kehittämistyöntekijä. Useita vuosia työntekijäpulaa paikattiin milloin milläkin siviilipalvelustyöntekijällä, työllistetyillä, tuntityöntekijöillä, harjoittelijoilla ja oppisopimusopiskelijoilla.

Pelitalon toimintaa käynnistettiin nörttikulttuurin nuoret mielessä pitäen, mutta alkutaipaleella tuli yllätyksenä, että valtaosa talon nuorista käyttäjistä olikin itähelsinkiläisistä monikulttuurisen taustan perheistä. Monet heistä harrasti tietokonepelien sijaan jalkapalloa eivätkä he todellakaan olleet alkuperäisen suunnitelman mukaista kohderyhmää. Pelitalosta oli tullut monikulttuurinen toimija. Vielä suurempana yllätyksenä tuli eräältä nuorelta tullut kommentti, “Pelitalo on ainoa paikka Helsingissä jossa en ole kokenut rasismia.”  Toisaalta tässä on perää, sillä onhan nörttikulttuuri ollut aina marginaalikulttuuria, joten ehkä siinä on myös tästä syystä toleranssi korkeammalla.

« EdellinenSeuraava »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *