Historia – Sivu 2

Vuonna 2007 oli päivänselvää, että pelitoiminta oli eriytettävä Netarista, koska se oli jäänyt selkeästi paljon muuta verkkonuorisotyötä huonompaan asemaan. Pelitoimintaan lähdettiin hakemaan rahoitusta mielessä seitsemän vuotta vanha idea Pelien talosta. Vuonna 2008 Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saatiin Pelitalo-hankkeelle rahoitusta, ja sillä saatiin ostettua toimintaa varten ensimmäiset tietokoneet ja palkattua hankkeeseen työntekijäresurssi. Pelitalon ensimmäiseksi työntekijäksi palkattiin Tero Toivola, ja tämän tekniikan lisensiaatin tehtävänä oli suunnitella Pelitalolle teknisesti toimiva toimintaympäristö. Teron pioneerityöllä on ollut massiivinen vaikutus Pelitalon syntymisen mahdollistamisessa.

Kiivaiden keskustelujen ja suuren “kivi, sakset, paperi” -turnauksen lopputulemana oli, että myös Netarin Sebastian Sihvola siirtyi pelitoiminnan pariin työstämään Pelitaloa. Kallion nuorisotalolle raivattiin tila 25:lle pelitietokoneelle. Nuoriso-ohjaajaresursseina Kalliosta pelitoiminnan pariin oltiin saatu Taha “Muha” Mohamad ja Minna Kaljunen. Myös Netarin apuohjaajat ja The Groupin jäsenet olivat alusta asti mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Pelitaloa.

“Kaupungin rajoitukset, hallinnon vakuuttaminen, tekniset ongelmat ja uuden asian tuominen niinkin notkeaan virastoon kuin NK on tehnyt hommasta pitkän prosessin”, Sebastian Sihvola huokaa. Kaikki eivät onneksi hanganneet projektissa vastaan, sillä silloisen keskisen alueen esimies Jukka P. Mattila tuki voimakkaasti Pelitalon perustamista. Ilman hänen jatkuvaa tukeaan Pelitalo tuskin olisi nähnyt päivän valoa.

« EdellinenSeuraava »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *