Historia – Sivu 1

Vuonna 2000 Töölön nuorisotalon kaksi työntekijää heräsivät siihen todellisuuteen, että valtaosa nuorista pelaa. Koska Tero Huttunen ja Sebastian Sihvola olivat itsekin vakavia ja pitkäaikaisia peliharrastajia, kokivat he pelien olevan heille paras paikka tehdä nuorisotyötä. Unelmanaan heillä oli “Pelien talo”, jossa olisi kaikenkattavasti pelikulttuuria laidasta laitaan.

Nuorisotyö pelien parissa aloitettiin järjestämällä omalla nuorisotalolla LAN-tapahtumia (laneja), koska nuoret olivat sellaisia toivoneet. Pari vuotta ja muutamat lanit myöhemmin vuonna 2003 samainen sankarikaksikko törmäsi nuorten porukkaan, joka halusi järjestää Lauttasaaren nuorisotalolla omaa pelitapahtumaa, mutta kaipasi järjestämiseen hieman auttavaa kättä. Muutamalla muulla nuorisotalolla oli pienimuotoista pelitoimintaa järjestetty aiemminkin, mutta nyt Tero ja Sebastian kutsui nuoret Laajasalon nuorisotalolle suunnittelemaan Nuorisoasiainkeskuksen mittapuulla suurta pelitoimintaspektaakkelia. Vuoden 2004 alkupuolella nuorten itsensä järjestämä 60 tietokonepaikan LAN-tapahtuma avasi ovensa ja tämä oli The Group ry:n ensimmäinen verkkopelitapahtuma.

Netari perustettiin vuonna 2004 johtuen verkkonuorisotyön suuresta tarpeesta. Tätä projektia oli Nuorisoasiainkeskukselta alulle panemassa samaiset peli- ja verkkonuorisotyön pioneerit, Tero ja Sebastian. Viraston nihkeästä asenteesta pelejä kohtaan ja Netarin vähäisistä työresursseista johtuen pelaamista jouduttiin kuljettamaan projektin mukana vain löyhästi. Resurssit riittivät ainoastaan tukemaan muuta pelialan toimintaa, mutta ei järjestämään sitä. Vuoden 2004 Reaktori-tapahtumassa Katajanokan Wanhassa Satamassa The Group järjesti Netarin tukemana toisen LAN-tapahtumansa, jota kävi ihmettelemässä lukuisat eri nuorisoasiainkeskuksen työntekijät, lautakunnan jäsenet ja poliitikot.

« EdellinenSeuraava »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *