Ammattilaisille

Kuinka kasvatusalan ammattilaiset voivat hyödyntää pelejä ja pelaamista? Nuorten kasvanut kiinnostus digitaaliseen pelaamiseen on haastanut myös nuorten kanssa työskentelevät huomioimaan pelit ja niihin liittyvät kysymykset työssään.  Mitä ammattilaiset ovat jo tehneet ja kokeneet pelien parissa? Pelien, pelaamisen ja pelialan parissa toimivien ammattilaisten kasvattajien kokemuksia siitä, mitä kaikkea pelit voivat olla ja mitä ne voivat tarjota.

 

Digitaaliset pelit nuorisotyön menetelminäInnoPelitMenetelmina

Nuorten kasvanut kiinnostus digitaaliseen pelaamiseen on haastanut myös nuorten kanssa työskentelevät huomioimaan pelit ja niihin liittyvät kysymykset työssään. Nuorisotyön kentällä on viime vuosina kehitetty useampia erilaisia työmuotoja, joissa pelaamista hyödynnetään nuorten kanssa työskentelyn välillä. Erityisesti nuorten kanssa työskentelevät voivat saada konkreettisia ideoita ja vinkkejä käytännön työhön näiden materiaalien avulla.

 

Sosiaali- ja terveysalan näkökulmia digitaaliseen pelaamiseenInnoSoteNakokulmat

Digitaaliset pelit ovat ajankohtainen ilmiö sosiaali- ja terveysalalla. Keskustelua käydään sekä mahdollisista digitaalisten pelien haasteista että niiden hyödyistä ja mahdollisuuksista. Näitä aiheita on käsitelty myös Pelitalon järjestämissä koulutuksissa. Koulutusmateriaalit on koottu oheen ja niihin voi vapaasti tutustua.

 

InnoTyollistyminenTyöllistyminen pelialalle

Peliala on voimakkaasti kasvava toimiala. Pelialan tutkinto-ohjelmat lisääntyvät nopeasti, samoin kuin pelialan yritykset. Pelialan ammattiosaamista kehitetään pääasiassa kuitenkin harrastamalla pelaamista ja pelien tekemistä. Koulutuksista tehtyjen tallenteiden avulla voi perehtyä pelitoimialaan, alalla arvostettuun osaamiseen ja sen kehittämiseen tarkemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *